U fokusu obilježavanje 830. godišnjice od Povelje Kulina bana

Povelja Kulina bana

Povelja Kulina bana

Upravni odbor Međunarodne fondacija Kulin ban na čijem čelu je bh. intelektulac i književnik Ibrahim Spahić potvrdio je programsku orijentaciju za period 2018. do 2022. godinu i misiju te fondacije.

Spahić kaže da će u fokusu programa rada 2019. godine biti obilježavanje 830. godišnjice od Povelje Kulina bana i organiziranje međunarodne konferencije o odlukama tog vladara koje su postale dio diplomatske misije i kulture, pa tako i baštine Evrope i svijeta.

Na današnjem sastanku UO Međunarodne fondacije Kulin ban u sjedištu Foruma građana u Zenici za potpredsjednike imenovani su Vladimir Franjić i Ljubica Ostojić.

Međunarodna Fondacija Kulin Ban osnovana je inicijativom Ibrahima Spahića i odlukom Foruma građana Zenice sa zadatkom da nominira, u partnerstvu sa ustanovama kulture, materijalnu i nematerijalnu baštinu Srednjovjekovne Bosne na svjetsku UNESCO-vu listu kulturne baštine.

Posted by on 2018-11-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login