U Kelnu koncert podrške demonstrantima u BiH

koncert, JMBG,  U njemačkom gradu Kelnu u subotu 29. juna bit će održan koncert solidarnosti s demonstrantima u Bosni i Hercegovini koji protestiraju zbog nedonošenja zakona o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG).

Svi umjetnici koji će nastupiti na koncertu nastupaju bez ikakve naknade a Essigfabrik-Team je ustupio prostorije i svoje osoblje besplatno. Ulaz na koncert je besplatan.

Najavljeno je da će nastupiti umjetnici i grupe porijeklom iz BiH i drugih dijelova bivše Jugoslavije koji djeluju u Njemačkoj, ali i ‘čisto’ njemačke i holandske grupe, među kojima su Trovači, Royal Street Orchestra, Las Balkanieras, Jamaika Jupp, The World Travellers, MGP Band, First Lady Jovanka, Anita Šunjić, Dragan Majstorović, Bandoleros, Dilema, Pikova dana i drugi.

‘Pokažimo da su problemi svih građana BiH i naši problemi i da ih podržavamo u borbi za ljudska prava’ – poručuju organizatori.

Posted by on 2013-06-25. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login