Univerzitet u Sarajevu: Dan dobrodošlice stranim studentima i nastavnicima

Univerzitet, SarajevoUniverzitet u Sarajevu u studijskoj 2015/2016. godini kroz programe Erasmus Mundus, Mevlana, Ceepus, te na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji od 28. septembra do 12. oktobra bit će domaćin stranim studentima, nastavnicima i saradnicima.

Tim povodom sutra će u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu biti upriličen Dan dobrodošlice za strane studente, nastavnike i saradnike, s kojim će započeti orijentacijski program s ciljem upoznavanja s istorijom, tradicijom i kulturom Univerziteta u Sarajevu, kao i istorijom i običajima BiH.

Služba za međunarodnu saradnju, po uzoru na praksu sa partnerskih univerziteta iz Evropske unije, ali i šire, šestu godinu zaredom organizira ovaj orijentacijski program.

Osim toga, za strane studente od 29. septembra do 12. oktobra bit će organizirana škola bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu,  saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

Posted by on 2015-09-27. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login