Wizz Air uvodi dodjeljivanje sjedišta

Wizzair

Wizzair

Wizz Air, najveća niskobudžetna aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, objavljuje da će od maja 2015. godine uvesti dodjeljivanje sjedišta kako bi poboljšala putničko iskustvo i zadovoljstvo.

Na izabranim linijama od 4. maja 2015. kao i na svim linijama Wizz Air-a od 19. maja 2015. putnicima će biti automatski dodjeljivana sjedišta, što će biti uvedeno u proces rezervacije od 8. aprila. Wizz Air će putnicima koji putuju zajedno i koji se nalaze na istoj rezervaciji dodjeljivati susjedna sjedišta kad god je to moguće. Putnici mogu promjeniti svoja sjedišta i izabrati željeno sjedište uz doplatu počev od jednog eura, preko sajta wizzair.com ili preko WIZZ-ove aplikacije za pametne telefone u bilo koje vrijeme najkasnije do tri sata pred planirano polijetanje. Željena sjedišta poput onih u prvom redu koja omogućavaju brzo iskrcavanje ili onih sa dodatnim prostorom za noge se mogu rezervisati uz višu nadoknadu u skladu sa njihovom raspoloživšću.

Wizz Air-ovo dodeljivanje sjedišta će prvo biti testirano na izabranim linijama (Budimpešta-Barselona, Katovice-London, Bukurešt-Dortmund) počev od 4. maja i potom će se postupno uvoditi do 19. maja na svim ostalim linijama Wizz Aira-a, kojih ima 360 i koje povezuju 110 aerodroma u 37 zemalja.

Putnicima sa kartama kupljenim prije 8. aprila, a za letove na kojima će se primijenjivati novo pravilo, sjedišta će biti dodijeljena prilikom prijave za let (check-in), dok će putnici koji su rezervisali sjedišta sa dodatnim prostorom za noge ili sjedišta u prednjem dijelu aviona biti u mogućnosti da izaberu sjedište po svojoj želji bez dodatnih troškova.

Putnici sa članstvom u “WIZZ Premium” i “Wizz Privilege Pass” programu će moći da izaberu bilo koje sjedište besplatno kao i da iskoriste mogućnost prioritetnog ukrcavanja kako bi izbjegli gužve. Od 8. aprila Wizz Air će takođe sniziti iznos doplate za prioritetno ukrcavanje (Priority boarding) na samo dva eura.

Đerđi Abran (György Abrán), komercijalni direktor Wizz Air-a je izjavio: “Oduševljen sam što danas mogu da vam predstavim ovo značajno poboljšanje za naše putnike, koje je dio našeg stalnog razvoja sa ciljem postizanja još boljeg kvaliteta usluga i procedura. Putničko zadovoljstvo je bilo srž naše ideje kada smo pre više od 10 godina pokrenuli aviokompaniju. Siguran sam da će ovaj trend uvođenja dodijeljenih sjedišta od strane aviokomapnija tačno oslikati ono što putnici najviše cijene kada putuju: pristupačne cijene aviokarata i udobnost tokom putovanja bez neprijatnosti. Imamo po 180 sjedišta u svakom od naših 55 Airbusovih aviona A320, a od novembra ćemo imati i po 230 sedišta u našim novim avionima A321. Naša nova usluga automatskog dodjljivanja sjedišta je samo jedno od mnogih planiranih poboljšanja koja planiramo tokom ove godine i koja ćemo uskoro objaviti”.

Posted by on 2015-04-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login