Zapadna tribina Koševa još ne ispunjava evropske kriterije

Olimpijski stadion, Asim Ferhatović - Hase

Olimpijski stadion, Asim Ferhatović - Hase

S obzirom na to da se približavaju termini kvalifikacionih utakmica UEFA Evropske lige koje će Fudbalski klub Sarajevo igrati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović – Hase”, čelnici kluba žele skrenuti pažnju na trenutno stanje najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini, koji od ljeta 2011. godine ne zadovoljava sve infrastrukturne kriterije UEFA-e.

Prošlog ljeta simpatizeri i navijači FK Sarajevo nisu bili u mogućnosti pratiti utakmice protiv Orebra i Sparte sa zapadne tribine zbog nedostatka stolica s naslonjačem. Kriteriji UEFA-e su jasni i ukoliko se stolice ne postave, ista situacija ponovit će se i ove godine, a potrebno je nadomjestiti sve nedostajuće stolice i na ostalim tribinama, saopćeno je iz FK Sarajevo.

FK Željezničar također je prijavio Olimpijski stadion “Asim Ferhatović” za svoje domaće utakmice u okviru UEFA-nih takmičenja, tako da su oba sarajevska premijerligaša suočena s istim problemom.

Posted by on 2012-06-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login